Απλά σημάδια για να καταλάβετε ότι το παιδί σας λέει ψέματα

Πώς θα μάθετε να διαβάζετε τη συμπεριφορά του.

Υποπτεύεστε ότι το παιδί σας λέει ψέματα αλλά δεν υπάρχει τρόπος για το καταλάβετε. Επειδή είναι πιθανό να μην έχετε ανιχνευτή… ψεύδους υπάρχουν πολύ απλοί τρόποι για να καταλάβετε ότι το παιδί σας ψεύδεται.

Το σημαντικότερο που πρέπει να ξέρετε ότι όταν το παιδί σας λέει ψέματα συνήθως αποφεύγει την οπτική επαφή. Το ίδιο συμβαίνει αν το παιδί σας, σας κοιτάει συνέχεια. Ένα συχνό σημάδι πως το παιδί λέει ψέματα είναι όταν επαναλαμβάνει ένα μέρος της ερώτησης στην απάντησή του. Τότε συνήθως ψάχνει τρόπο να πει κάποιο ψέμα.

Δείγμα αμηχανίας είναι και όταν πιάνει διαρκώς το πρόσωπο του ή κάνει νευρικές κινήσεις. Αν παρατηρήσετε ακόμη ότι υπάρχουν ανακρίβειες στην ιστορία του τότε το πιο πιθανό είναι ότι σας λέει ψέματα. Αν κάποια στιγμή το κατηγορήσετε κι εκείνο αντιδρά έντονα τότε είναι πολύ πιθανό να έχει κάνει κάτι ύποπτο. Η αμυντική στάση δείχνει συνήθως ενοχή.

Οι ασυνήθιστες χειρονομίες ή η ασυνήθιστη στάση του σώματος μπορούν να μαρτυρήσουν πως λέει ψέματα. Το ίδιο συμβαίνει και αν το παιδί σας αρχίζει να μιλάει πολύ και μάλιστα πολύ γρήγορα σε σημείο που να μην βγαίνει νόημα από όσα λέει.

Διαβάστε επίσης