Τι μπορείτε να κάνετε αν το παιδί σας βρίζει

Απλοί τρόποι για να τα καταφέρετε.

Παρατηρείτε ότι το παιδί σας αρχίζει και γίνεται επιθετικό. Το παιδί σας αρχίζει να χρησιμοποιεί «κακές» λέξεις. Θα πρέπει να ξέρετε ότι μπορεί να την έχει ακούσει και να την επαναλαμβάνει. Αν όμως αρχίζει να γίνεται συνήθεια τότε θα πρέπει να ανησυχείτε.

Αυτό που θα πρέπει να θυμάστε είναι ότι πρέπει να γίνεται το καλό παράδειγμα για τα παιδιά σας. Τα παιδιά τείνουν να μιμούνται συμπεριφορές που βλέπουν από τους άλλους. Καλό είναι λοιπόν να μην χρησιμοποιείται βρισιές τουλάχιστον μπροστά τους.

Καλό είναι μιλήσετε με το παιδί σας. Βοηθήστε το να καταλάβει ότι το λεξιλόγιο που χρησιμοποιεί δεν είναι αποδεκτό. Εξηγήστε του για ποιους λόγους δεν πρέπει να λέει τις συγκεκριμένες λέξεις και εκφράσεις.

Συζητήστε μαζί του κάποιους οικογενειακούς κανόνες ως προς το ποιες λέξεις είναι αποδεκτές στο σπίτι.

Επίσης μπορείτε να εξηγήσετε στο παιδί γιατί κάποιες λέξεις είναι αποδεκτές στο σπίτι και όχι στο σχολείο και πώς κάθε μέρος έχει διαφορετικούς κανόνες.

Δώστε προσοχή στα προγράμματα που παρακολουθεί το παιδί στην τηλεόραση, τα παιχνίδια που παίζει στον υπολογιστή και γενικά στις δραστηριότητές του. Μια καλή ιδέα θα ήταν να μεταφέρετε τον υπολογιστή και την τηλεόραση σε κάποιον χώρο όπου θα υπάρχει επίβλεψη όπως είναι το σαλόνι.

Διαβάστε επίσης