Τα καλύτερα παιχνίδια με το μωρό σας

Τι παιχνίδια μπορεί να αρέσουν στο μωρό σας; Υπάρχει ποικιλία δραστηριοτήτων ανάλογα με την εβδομάδα στην οποία βρίσκεται το παιδί σας κατά τον πρώτο χρόνο της ζωής του; Δ

Διαβάστε τις προτάσεις και κρατήστε το μωρό σας απασχολημένο με μερικές απλές και έξυπνες ιδέες, διασκεδάστε μαζί του και ανακαλύψτε από πολύ νωρίς τα κρυφά του ταλέντα.

Μίμηση

Τα μωρά μαθαίνουν να μιλούν μιμούμενα τους ήχους που κάνουμε. Μελέτες δείχνουν ότι τα βρέφη στα οποία μιλάμε έχουν μεγαλύτερο λεξιλόγιο στην ηλικία των 2 ετών, ενώ ο αριθμός των λέξεων που ακούν μέχρι την ηλικία των 3 ​​συνδέεται με τη μελλοντική ακαδημαϊκή επιτυχία τους.

Ενθαρρύνετε το μωρό σας να αλληλεπιδρά μαζί σας μουρμουρίζοντας και μιλώντας του. Καθώς το κάνετε αυτό, επαινείτε το όποτε σας μιμείται. Όταν του διαβάσετε μια ιστορία, δείξτε του ότι το πάτημα ενός κουμπιού κάνει θόρυβο, όπως μια πάπια που κάνει «κουάκ», ή μάθετέ του πώς να γυρίζει τις σελίδες ενός βιβλίου.

«Κούκου»

Καθώς ντύνετε ή αλλάζετε πάνα στο μωρό σας, παίξτε «κούκου». Στην αρχή, θα δείχνει τη χαρά του κοιτώντας με μεγάλη προσοχή. Καθώς θα αναπτύσσεται, θα χαμογελά, θα βγάζει ήχους και θα τινάζει τα πόδια του. Περίπου στους 9 μήνες, θα αρχίσει να σας εντοπίζει και να βγάζει την πάνα ή τα ρούχα του.

Τραγούδι και χορός

Εάν υπάρχει κάποιο αγαπημένο τραγούδι που σας τραγουδούσε η μητέρα σας, συνεχίστε την παράδοση και τραγουδήστε το στο μωρό σας. Μη σας απασχολεί η φωνή σας. Το μωρό σας λατρεύει να σας ακούσει. Καθώς τραγουδάτε, χορέψτε για να διατηρήσετε την προσοχή του. Ακούστε διαφορετικά είδη μουσικής και ανακαλύψτε ποια αρέσουν περισσότερο στο μωρό σας.

Μπάλα

Η μπάλα είναι το τέλειο παιχνίδι για να βοηθήσετε το μωρό σας να εξερευνήσει με όλες τις αισθήσεις του. Εάν μπορείτε, δώστε στο μωρό σας μια μπάλα με διαφορετικά χρώματα και υφές. Ενθαρρύνετέ το να παίξει με την μπάλα και πετάξτε του την ξανά και ξανά. Αφήστε το να ανακαλύψει τι μπορεί να κάνει με την μπάλα. Βγείτε έξω και πετάξτε την στον τοίχο ή στο έδαφος.

Καθώς το μωρό σας μεγαλώνει και αναπτύσσεται, μαθαίνει να χρησιμοποιεί το σώμα του για να εξερευνήσει τον κόσμο. Επίσης, αρχίζει να φτάνει και να πιάνει αντικείμενα, έχοντας πλέον τη δυνατότητα να αλληλεπιδρά με τα παιχνίδια του με διαφορετικούς τρόπους.

Διαβάστε επίσης