Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε για το ρέψιμο του μωρού

Το ρέψιμο του μωρού δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο!

Όταν το μωρό σας τρώει γάλα καταπίνει και αέρα, ο οποίος φουσκώνει το στομάχι του και του προκαλεί δυσφορία. Αέρα καταπίνουν τα μωρά όχι μόνον όταν τρώνε με μπιμπερό αλλά και όταν θηλάζουν. Ο βαθμός της δυσφορίας του μωρού εξαρτάται από την ποσότητα του αέρα που καταπίνει.

Κάποια νεογέννητα χρειάζονται βοήθεια από εσάς για να ρευτούν, ενώ άλλα το κάνουν σχεδόν μόνα τους. Αν το μωρό σας είναι ανήσυχο ή φαίνεται να μην αισθάνεται άνετα κατά τη διάρκεια ή μετά από το γεύμα, αυτό είναι ένδειξη για να το βοηθήσετε να ρευτεί. Κρατήστε το αγκαλιά με το κεφαλάκι του να ακουμπάει στον ώμο σας και χτυπήστε απαλά την πλάτη του ή κάνετε μια απαλή κυκλική κίνηση. Δεν είναι απαραίτητο το μωρό να ρευτεί μετά από κάθε γεύμα.

Δεν υπάρχει ιδανικός ή συνιστώμενος αριθμός ρεψιμάτων. Από ένα έως πέντε ή έξι ρεψίματα, όλα είναι φυσιολογικά εφόσον υπάρχει αέρας που πρέπει να αποβληθεί. Άφησε το μωρό να κάνει μια παύση στη μέση του θηλασμού ή του ταΐσματος με μπιμπερό ώστε να ρευτεί. Μερικά βρέφη το προτιμούν!

Άλλα, πιο λαίμαργα μωρά, θα μισήσουν αυτή την τεχνική και μόνο μόλις τελειώσουν με το μπιμπερό τους θα ρευτούν. Το καθένα έχει τις δικές του μικρές συνήθειες τις οποίες θα ανακαλύψεις γρήγορα!

Αν το μωρό αποκοιμηθεί μόλις φάει, άφησέ το να ξεκουραστεί και θα ρευτεί μόλις ξυπνήσει.

Όσο ωριμάζει το πεπτικό σύστημα και μόλις πραγματοποιηθεί και η εισαγωγή στερεών τροφών, η ανάγκη του για ρέψιμο θα περιοριστεί και στη συνέχεια θα εκλείψει.

 

Διαβάστε επίσης