Η μετάβαση από τον θηλασμό στο μπιμπερό

Έρχεται εκείνη η στιγμή που επιθυμείτε να δώσετε στο έως τώρα αποκλειστικώς θηλάζον μωράκι σας, γάλα με μπιμπερό είτε τεχνητή διατροφή, είτε το δικό σας γάλα που έχετε αντλήσει.

Αν προσπαθείτε να διακόψετε τον θηλασμό και να ταΐζετε με μπιμπερό το μωρό σας, μπορεί να αντιμετωπίσετε κάποιες δυσκολίες στην αρχή. Ειδικά οι μανούλες που πρέπει να επιστρέψουν στη δουλειά, έχουν συγκεκριμένο χρονικό όριο θηλασμού.

Συμβουλές για ομαλή μετάβαση από το θηλασμό στο μπιμπερό:
-Δώστε το μπιμπερό στο μωρό σας λίγο αργότερα από τη συνηθισμένη ώρα ταΐσματος, ώστε να είναι πεινασμένο και, επομένως, να αντιμετωπίσει το μπιμπερό με ενδιαφέρον.
-Αφήστε κάποιον άλλο να ταΐσει το μωρό σας την πρώτη φορά που θα χρησιμοποιήσετε μπιμπερό, για να μην μπερδευτεί που δεν το θηλάζετε.
-Καλό είναι να λείπετε από το σπίτι την πρώτη φορά που κάποιος άλλος θα ταΐσει το μωρό με μπιμπερό. Τα μωρά μυρίζουν τη μητέρα τους σε απόσταση τουλάχιστον 6 μέτρων και καταλαβαίνουν πότε είναι κοντά, ακόμα και όταν είναι σε άλλο δωμάτιο.
-Αν κρατάτε το μωρό στην αγκαλιά σας, το τάισμα με μπιμπερό μπορεί να είναι μια εμπειρία τόσο τρυφερή όσο και ο θηλασμός.
-Το μωρό μπορεί να μην τρέφεται σωστά όταν δεν βρίσκεστε στο σπίτι και, αν λείπετε όλη την ημέρα, μπορεί να ξυπνά πιο συχνά τη νύχτα. Μην εκπλαγείτε αν συμβεί κάτι τέτοιο και εκμεταλλευτείτε αυτές τις ήσυχες και προσωπικές στιγμές για να επανασυνδεθείτε με το μικρό σας.

Στο μεταξύ, για να μην υπερφορτωθεί το στήθος σας, εσείς θα πρέπει να συνεχίσετε να αντλείτε με θήλαστρο. Αν επιθυμείτε να διακόψετε πλήρως την παραγωγή, θα αντλείτε χωρίς να αδειάζετε το στήθος, ώστε σταδιακά να μειωθεί το γάλα σας. Αν όμως επιθυμείτε να συνεχίσετε να δίνετε το δικό σας γάλα, συνεχίστε κανονικά την πλήρη άντληση.

Και, τελικά, αν είναι άνω του έτους, μην του δώσετε καν μπιμπερό, αλλά δώστε του το γάλα από ποτηράκι εκπαίδευσης .

Διαβάστε επίσης